Justícia climàtica

Ja fa temps, fa gairebé un any, em va sobtar una noticia publicada a El Pais. La noticia, titulada com “La justicia veta una estación de esquí al ser inviable con el cambio de clima”, parla de una sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Castilla y León que per primera vegada reconeix i utilitza com a prova el canvi climàtic. Argumenten que el canvi climàtic farà inviable econòmicament l’estació d’esquí de San Glorio, que ha quedat com a projecte.

Però la pasada tardor i el present hivern no s’han caracteritzat precisament ni per temperatures altes ni per escassetat de neu.  I així ho veiem clar en un informe publicat per la Confederació Hidrogràfica del Ebre. En la gràfica queda clar que de neu anem bé. Però molt bé, ja que doblem la cuantitat de neu respecte al promig dels últims 5 anys. Supose que l’explicació algú la trobarà en el canvi climàtic, i mentre es va fent justícia amb hipotesis sense demostrar com a proves. Així ens va.

Font: http://www.chebro.es/variables/NIEVE.pdf

Segueix-me

vilmeteo

VilMeteo.es és un projecte de David Marenyà, ambientòleg i aficionat a la meteorologia. També emprenedor i consultor SEO per compte propi.
vilmeteo
Segueix-me

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *