Fenòmens meteorològics i el parany: Introducció

Avui passem a presentar-vos la nostra nova secció en la qual busquem donar a conèixer algunes nocions al voltant de la relació entre les condicions meteorològiques i la migració dels tords per les nostres terres. No obstant això, no espereu que en futures publicacions siguem capaços de pronosticar quins dies exactes seran aquells que es produirà un major pas de tords, sinó més aviat trobareu informació que permetrà conèixer millor, sobretot als que no estigueu tant familiaritzats amb el món del parany, quines són les situacions en les quals es produeixen una major migració d’aquestes aus.

Per a portar a terme el nostre objectiu ens hem centrat, per una banda, en les vivències i experiències relatades per experts caçadors, els quals ens han deixat sorpresos amb alguns del seus relats. Per un altra banda, també hem volgut realitzar estudis estadístics basant-nos en l’històric de les condicions meteorològiques durant el període de caça del parany, atenent als últims deu anys.

No obstant això, al llarg d’aquestos capítols vorem com conflueixen nombrosos condicionants que afecten a la decisió de les aus a l’hora de triar una determinada ruta migratòria. Alguns d’aquestos elements de decisió poden ser la lluna, el vent, la pluja, les temperatures de les nostres terres, les temperatures dels llocs d’origen del tords, etc.

Abans de finalitzar aquesta primera entrega introductòria, ens agradaria aclarir que des d’aquesta nova secció no pretenem realitzar un posicionament a favor o en contra de la modalitat de caça del parany, tot i que òbviament tenim la nostra, ja que l’element principal sobre el qual realitzarem el nostre seguiment serà el tord i com afecten a la seua migració les condicions meteorològiques.

Enllaç patrocinat: Compro Oro Barcelona

Per a concloure, ens agradaria anticipar-vos que la propera entrega portarà per títol “ El tord, un au migratòria” i ens centrarem en els curiosos costums i hàbits d’aquest animalet, elements essencials per a comprendre com li afecta tot el que l’envolta i per quins motius és caçat en el nostre territori.

Esperem que la col·laboració de VilMeteo i SitjarMeteo siga capaç d’oferir un producte que desperte la vostra curiositat i aconseguisca el seguiment d’aquest blog.

1 comentari a “Fenòmens meteorològics i el parany: Introducció”

Deixa un comentari