L’incendi de Gilet (07/02/2014) a les xarxes socials #IFGilet

Cerca de 400 desalojados en Gilet (Valencia) por el incendio forestal

La passada nit i matinada serà recordad pels veïns de Gilet, poble de la província de València situat en plena Serra Calderona, per el potent incendi que va assolar les rodalies del poble afectan a nombroses zones urbanitzades i cremant algunes vivendes. Al voltant de mig millar de persones desallotjades i per sort, cap víctima del foc. En quant es sàpiga el total de superfície cremada, ara que l’incendi ja està controlat i sense flama, posarem la dada de hectàrees socarrades.

Un incendi que hem pogut seguir, esencialment, gràcies a les xarxes socials, que són l’eina més efectiva per seguir l’actualitat, més en un moment en que els valencians no podem seguir la nostra actualitat per la tele pública, perquè no en tenim. Sobre tot a Twitter vam poder seguir l’incendi, baix el ‘hashtag’ #IFGilet. A continuació us deixem un resum dels tweets que van fer seguiment de l’incendi i que repetim, ja està controlat.

Poc abans de que s’iniciara l’incendi, aquestes eren les condicions que teniem a Vila-real. Una sobtada pujada de la temperatura i caiguda de la humitat pel vent de ponent. A Gilet no seria molt diferent, un bon escenari per a que es produisca un incendi.

Així, abans de mitjanit començava l’incendi.

La gent tenia que fugir de les seves cases.

En Twitter arribava l’esperança d’algunes pluges que finalment no han ajudat en res a l’incendi.

Mentre, el foc seguia creixent.

Ja este matí i amb la llum del dia el servei 112 d’emergències de la CV anunciava que l’incendi estava controlat.

Un seguiment gràcies a les xarxes socials, en concret Twitter, que de cap altra manera haguerem pogut fer.

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari