Models Climatològics (Catastròfics) vs. Realitat: la realitat és més freda

Fullejant (si és que es pot aplicar aquest terme en matèria de blogs) el blog de Anthony Watts, una de les veus més mediàtiques en quant a excèptics del canvi climàtic, he encontrat un gràfic que compara les dades mesurades tant en superfície com per els satèl·lits comparades amb el que els models climàtics de L’IPCC van pronosticar ja fa uns anys, quan parlaven del desastrós augment de les temperatures per culpa del CO2 que l’ésser humà verteix a l’atmosfera.

No és que siguen dades noves, de fet és sabut que els pronòstics van fer figa per tots els costats ja que les mesures són molt menys preocupants del que s’esperava, però feia temps que esperava algun gràfic que representara tan bé açò com ho fa el següent.

models-vs-datasets

 

En verd tenim les mesures realitzades pels satèl·lits, en blau, les mesurades per les estacions meteorològiques terrestres, i en roig, i molt distant, la temperatura que deuria haver si els pronòstics alarmistes de l’IPCC s’haguessin complit. Actualment hi ha 3 vegades menys escalfament del previst i una tendència prou estable durant els últims 15 anys.

Per suposat, i per la seva banda, el CO2 ha seguit augmentant a l’atmosfera, doncs els protocols de Kyoto y demés ha quedat en cortines de fum, sí, de fum del de veritat, del que no deixa veure, al revés del CO2, incolor, inodor i no tòxic.

co2_trend_gl

 

A veure com ens expliquen tot açò.

Font: WUWT

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari