Per què ser escèptic? (I)

D’ara endavant aniré escrivint petits articles amb incoherències, despropòsits i raons per tal de desconfiar de la teoria del CC. El perquè de ser escèptic. Comencem avui amb el següent. Pel més bàsic.

La teoria climàtica afirma que la temperatura global del planeta es veu augmentada com a conseqüència del augment en la concentració de CO2 atmosfèric. És a dir, que tal i com la concentració de CO2 a l’atmosfera és major, la temperatura s’incrementa. I, detall important, el CC atribueix al ésser humà aquest augment de la concentració de CO2, degut a la crema de combustibles fòssils.

Bé, anem a fer un exercici molt fàcil. Agafem les dades oficials de les mesures de temperatura preses pels satèl·lits i les comparem amb la evolució de la concentració de CO2 a l’atmosfera. A veure si trobem una relació directa i clara. El resultat, el següent gràfic.

Comprovem que tot i que el CO2 ha anat augmentant la seva concentració a un ritme més o menys constant fins el dia d’avui i durant els últims 30 anys, fa més e 10 anys que la temperatura NO augmenta. Està estable, inclús ha habut un petit descens, inapreciable. Com és que si el CO2 ha seguit incrementant-se, la temperatura no ha continuat pujant?

Pot ser la relació no siga ni tan directa…ni tan senzilla.

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari