Primer fred ‘hivernal’ de la tardor

Després de molt de temps i superats els problemes tècnics que han tingut el blog parat, tornen els pronòstics. I tornen perquè després d’un inici de tardor més que avorrit i càlid, per fi arriben canvis que seran una mica més interessants, encara que no arriben les esperades pluges, de moment.

Situació actual [dimecres 13/11/2013]

2013111212+024_ww_i1x0w2d1

Partim d’una situació anticiclònica, amb l’anticicló de las Azores estirant-se cap al nord.

Divendres 15/11/2013

2013111212+060_ww_i1x0w2c2

Divendres l’anticicló interacciona amb una borrasca situada al centre d’Europa, creant un passadís entre ambdós que genera un flux de vent procedent del nord que farà que l’ambient es torne gairbé hivernal.

Temps el cap de setmana

Per tant podem esperar un cap de setmana que, a partir de divendres, es caracteritzarà per temperatures de caràcter hivernal, amb màximes que en ningun cas arribaran a 18ºC i mínimes que baixaran de 10ºC. Per la seva part, el vent tornarà a fer acte de presència, especialment divendres i sobre tot a l’interior de la província de Castelló.

[actualització, 13/11/2013 10:56 a.m.]

Per una altra banda, s’incrementa la possibilitat de pluges de cara a dissabte i diumenge. I és que la bossa d’aire fred que entra a partir del divendres podria ara desplaçar-se cap al S peninsular, a la zona de l’estret, i configurar-se en altura una situació de vents marítims de llevant que, de tindre resposta en superfície, ens donarien precipitacions una mica més interessants. Seguirem aquesta situació perquè de moment està agafada amb pinzes.

 Es pot veure l'evolució de les temperatures en les linies de dalt (850hPa) i del mig (500hPa). A baix, les precipitacions, que poden afectar-nos demà i de cara al cap de setmana, encara que de moment no podem quantificar-les.

Es pot veure l’evolució de les temperatures en les linies de dalt (850hPa) i del mig (500hPa). A baix, les precipitacions, que poden afectar-nos demà i de cara al cap de setmana, encara que de moment no podem quantificar-les.
vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari