[Pronòstic] Cap de setmana 22-24 de febrer de 2013. Onada de fred a Vila-real

La situació del cap de setmana ve marcada per l’invasió d’aire fred procedent de l’interior del continent europeu, tal i com explicavem fa uns dies al blog.

Fem un resum, ara, de les condicions que trobarem el cap de setmana.

DIVENDRES 22

El dia començarà tranquil, amb una màxima agradable que rondarà els 18-20ºC i la mínima nocturna alta. Tal com avance el dia s’anirà ennuvolant i a últimes hores ja estarà totalment cobert i amb possibilitat de que s’escape alguna gota.

DISSABTE 23

La matinada de dissabte enregistrarà precipitacions febles per el front actiu que creua la penínisula. Aquest front, que al darrere porta la massa d’aire freda que farà baixar les temperatures, produirà nevades a una cota que començarà per sobre dels 1000m però que amb el pas de les hores baixarà, fins situar-se cap als 300-500m en funció del que aguanten les precipitacions durant el matí.

A partir de migdia el cel s’obrirà, però el fred seguirà arribant i ja de nit la temperatura serà freda. Descens tèrmic molt acusat.

EL vent començarà a bufar, sobre tot a l’interior. AEMET ja ha posat l’avís groc per vents i nevades febles a l’interior castellonenc, que poden ser més importants als Ports de Morella.

A Catalunya, Tarragona i Barcelona, les precipitacions poden ser més persistents i la cota baixar per baix dels 500m, inclús puntualment aproximar-se a la línia de la costa.

 

Durant la matinada de dissabte, el front arriba a la nostra terra. Aquest mapa de precipitacions correspon a les 1h de la matinada de dissabte. Precipitacions dèbils que poden ser més intenses cap a l'interior peninsular i castellonenc. Font: AEMET
Durant la matinada de dissabte, el front arriba a la nostra terra. Aquest mapa de precipitacions correspon a les 1h de la matinada de dissabte. Precipitacions dèbils que poden ser més intenses cap a l’interior peninsular i castellonenc. Font: AEMET

DIUMENGE 24

Dia assolellat i molt fred. Les màximes seran fredes tot i la presència de sol, les mínimes baixen i el vent accentuarà la sensació de fred. No s’esperen precipitacions.

Al nord de la península es veuran nevades a nivell de mar. Guipúscoa serà el lloc amb les millors condicions per veure neu fins a la mar, disminuïnt les possibilitats quan més a l’oest. No serà d’extranyar, per tant, la típica imatge de la platja de la Concha de Donosti, probablement amb algun banyista.

A primeres hores de diumenge, la península sencera es trobarà envaïda pel fred continental. El map representa la temperatura a 850 hPa, que equival a uns 1500 metres d'altura. Com veiem, entre -2 i -5ºC a Vila-real a aquesta altura. Molt de fred.
A primeres hores de diumenge, la península sencera es trobarà envaïda pel fred continental. El map representa la temperatura a 850 hPa, que equival a uns 1500 metres d’altura. Com veiem, entre -2 i -5ºC a Vila-real a aquesta altura. Molt de fred. Font: AEMET

SETMANA VINENT

L’ambient romandrà molt fred fins dimecres, al menys.


Hem d’esperar per veure com evolucionen els models, perquè insinuen durant la vinent setmana un possible flux de vents de llevant que podrien aportar humitat i precipitació, però és pronte per dir res. No oblideu que tan per Twitter com al grup de Facebook, així com a la nostra web de VilMeteo, seguirem amb atenció l’evolució.

 

Diagrama meteorològic 21-2-2013
Diagrama meteorològic que mostra el clar descens de temperatures el dissabte (representat per les línies de dalt (1500m) i les del mig (5000m)), i com aquestes no es recuperen fins superat el proper dimecres dia 27. Click per ampliar. Font: Meteociel

vilmeteo
Segueix-me

1 comentari a “[Pronòstic] Cap de setmana 22-24 de febrer de 2013. Onada de fred a Vila-real”

Deixa un comentari