Pronòstic cap de setmana 15-17/11/2013: vent, fred, pluja i neu

Estem vivint una tardor seca y prou càlida. Aquest cap de setmana arriba, a diferència de la resta, amb canvis. I es que arriba fred procedent del nord, del continent europeu, i ho fa acompanyat de fort vent, pluja i neu als cims més alts.

Divendres 15/11/2013

La configuració de l'anticicló sobre l'Atlàntic i la borrasca del Mediterrani creen un passadís de forts vents del N i mestral.
La configuració de l’anticicló sobre l’Atlàntic i la borrasca del Mediterrani creen un passadís de forts vents del N i mestral.

Com veiem al mapa, es crea un passadís entre l’anticicló atlàntic i la borrasca mediterrània que ens envia freds i forts vents de N i mestral.

Així que és de esperar un ambient desagradable pel fort vent, que a l’interior bufarà molt fort de mestral amb ratxes que superaran els 100km/h, a Vila-real i litoral ho farà amb menys força. Ambient també fred per la entrada d’una massa gelada procedent del continent europeu. Màximes a la costa que no arribaran en cap cas als 18ºC i mínimes també en descens.

No es d’esperar que durant divendres ploga. Alerta taronja de AEMET per vent fort a l’interior.

Dissabte 16/11/2013

L’ambient continuarà fred, encara una mica més que divendres. Màximes i mínimes en descens. El vent amainarà encara que seguirà present i s’esperen precipitacions, generalment dèbils, encara que l’ambient fred i molt inestable pot donar lloc a ruixats importants.

La situació en superfície per a dissabte és la de una borrasca formant-se a sobre de les Illes balears. Vents en superfície agregalats, poc favorables per a que ploga a la província de Castelló.
La situació en superfície per a dissabte és la de una borrasca formant-se a sobre de les Illes balears. Vents en superfície agregalats, poc favorables per a que ploga a la província de Castelló.
En altura la bossa d'aire fred es situa al SSE peninsular, enviant-nos vents de llevant molt humits. Llàstima que en superfície els vents vinguen més de nord.
En altura la bossa d’aire fred es situa al SSE peninsular, enviant-nos vents de llevant molt humits. Llàstima que en superfície els vents vinguen més de nord.

A partir de migdia de dissabte poden apareixer les precipitacions, que apareixeran però no deurien ser importants a Vila-real i resta de Castelló. Així i tot, degut al important fred i a l’aportació d‘aire humit en altura, com veiem a les imatges, pot donar alguna sopresa.

A les muntanyes de l’interior arribaran les primeres nevades de la temporada. AEMET ja ha decretat l’alerta groga per nevades a l’interior nord de Castelló.

Diumenge 17/11/2013

El vent ja amaina molt i els cels s’aniran destapant. Continua l’ambient fred, però la borrasca es desplaça al nord i afectarà de forma important les províncies catalanes de Barcelona i Girona sobre tot.

Amb la borrasca centrada a damunt nostre mai es poden descartar algunes gotes, però els vents que ens arriben no tenen humitat. A les zones barcelonines i gironines el vent aribarà de procedència marítima i s'esperen fortes pluges i nevades.
Amb la borrasca centrada a damunt nostre mai es poden descartar algunes gotes, però els vents que ens arriben no tenen humitat. A les zones barcelonines i gironines el vent aribarà de procedència marítima i s’esperen fortes pluges i nevades.
En altura els vents continuen aportant humitat, però sobre tot ho fan al nord de Catalunya, on tenen molts ingredients per a que se'n monte una bona, de neu i de pluja.
En altura els vents continuen aportant humitat, però sobre tot ho fan al nord de Catalunya, on tenen molts ingredients per a que se’n monte una bona, de neu i de pluja.

 

Seguirem els següents dies perquè dilluns també apunta a ser inestable. Ja sabeu que podeu consultar les dades en temps real a Vilmeteo.es

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari