[Pronòstic especial] Festes de Sant Pasqual de Vila-real 2013, per VilMeteo

Amb motiu de les festes de Sant Pasqual 2013 a Vila-real, VilMeteo elabora un pronòstic especial per al total de les festes. Abans d’entrar en matèria, cal puntualitzar que com més ens allunyem en el temps, menys fiables són els pronòstics, però tractarem de donar una idea de com es comportarà l’oratge durant les festes. I és que pareix que venen canvis importants.

 

SITUACIÓ PRÈVIA

Venim d’una situació anticiclònica que es mantindrà en els dies immediats. En els passats dies s’ha produït l’entrada de vents de ponent que ens han deixat temperatures més bé d’estiu. Veiem ara com seran els dies de festes.

 

Al inici de les festes, l'anticicló s'estira sobre nosaltres des de l'Atlàntic.
Al inici de les festes, l’anticicló s’estira sobre nosaltres des de l’Atlàntic.

 

DIVENDRES 10

Comencen les festes i ho fan amb un dia assolellat i molt agradable. L’anticicló s’estira des de l’Atlàntic sobre nosaltres i permet l’entrada de brises, que refresquen l’ambient respecte a dies anteriors. També baixen les mínimes, que es situen al voltant de 16ºC.

23ºC/17ºC Assolellat

 

DISSABTE 11

Durant la matinada el cel es pot cobrir de núvols, que no deixarien precipitació (o 4 gotes). Durant el matí els núvols aniran desapareixent i el dia quedarà clar. Les brises continuen entrant i per tant les màximes es mantenen a ratlla, mentre que les mínimes no variaran en excés, si de cas una mica més baixes.

23ºC/15ºC Sol i núvols

 

DIUMENGE 12

El dia tornarà a ser tranquil, amb les màximes sense canvis i les mínimes en descens quan el sol es ponga.

23ºC/13ºC Assolellat

 

DILLUNS 13

Bon dia de nou sense pluja que puga molestar en el dia de la xulla. Màximes similars i mínimes el mateix. A última hora pot anar tapant-se, símptoma dels canvis que ja s’acosten.

23ºC/14ºC Assolellat, tapant-se a última hora

 

DIMARTS 14

El cel es va tapant. Pel nord peninsular s’aproxima una massa d’aire freda que portarà inestabilitat i una davallada de les temperatures. Encara no s’esperen pluges per a dimarts, encara que a última hora els núvols seran més abundants.

23ºC/15ºC Ennuvolat

 

DIMECRES 15 I ENDAVANT

Com ja estem parlant de molts dies vista, no podem concretar un pronòstic detallat. El que és clar és que hi ha canvis. Ja dimecres és probable (així ho indiquen els models) que la precipitació, procedent del NW penínsular, arribe a la façana mediterrània i a Vila-real en concret.

Les temperatures seguiran un progressiu descens, més notable a partir de dijous.

Les precipitacions, encara difícil de pronosticar, podrien tornar a apareixer divendres i cap de setmana, encara que no podem concretar ni quantificar-les a hores d’ara, pel que anirem seguint la previsió en els dies vinents.

Temperatures en descens/Possibilitat de pluges

 

Dimecres arriba pel nord una borrasca que arrosega aire fred, que s'anirà introduïnt fins arribar-nos de cara a dijous i endavant. A més, pot propiciar la formació d'una vaguada mediterrània que ens supose pluges.
Dimecres arriba pel nord una borrasca que arrosega aire fred, que s’anirà introduïnt fins arribar-nos de cara a dijous i endavant. A més, pot propiciar la formació d’una vaguada mediterrània que ens supose pluges a Vila-real.
vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari