[Pronòstic] Setmana del 11 al 17 de març de 2013 a Vila-real i província de Castelló

Pronòstic detallat per a Vila-real i província de Castelló per a la setmana del 11 al 17 de març de 2013.

La setmana comença tal com va acabar l’anterior, amb flux de ponent que ens deixa ben secs, comporta el pas de nuvolades més o menys amenaçadores que acaben en res, i temperatures agradables de dia i molt suaus de nit. Però de cara a dimecres s’espera un canvi en la circulació atmosfèrica que ens injectarà aire fred i ho farà acompanyat de vent.

 

Situació actual, a dia 11 de març de 2013. La borrasca que es mou pel nord peninsular ens envia els vents de ponent (W). Aquesta borrasca passarà al mediterrani i serà la responsable de canalitzar el vent fred i sec del continent cap a nosaltres cap al dimecres.
Situació actual, a dia 11 de març de 2013. La borrasca que es mou pel nord peninsular ens envia els vents de ponent (W). Aquesta borrasca passarà al mediterrani i serà la responsable de canalitzar el vent fred i sec del continent cap a nosaltres cap al dimecres. Font: AEMET

 

DILLUNS 11 DE MARÇ DE 2013

Si bé ja es nota un lleuger refredament de l’ambient, continua el flux de ponent i les temperatures agradables. La mínima no baixa dels 10ºC mentre que les màximes ronden els 20ºC. S’espera el pas d’alguns núvols però que no deixaran precipitació.

 

DIMARTS 12 DE MARÇ DE 2013

Durant el dimarts començaran a produir-se els canvis que notarem més bé dimecres. Amb el moviment de la borrasca  del nord peninsular cap a l’est, es formarà una àrea de baixes pressions sobre el territori Valencià. El dia encara serà relativament agradable, amb possible augment del vent a últimes hores del dia. El pas de nuvolades seguirà sent una constant, però molt difícilment deixaran precipitacions, més probables al interior però sempre molt dèbils.

 

DIMECRES 13 DE MARÇ DE 2013

Les baixes pressions, restes de la borrasca que creuava pel nord, s’aprofundiran en front de les costes valencianes formant una borrasca molt profunda sobre el Mediterrani que serà l’encarregada de canalitzar l’aire fred continental cap a nosaltres.

 

Aquesta és la ciclogenesi que es produirà dimecres. La borrasca s'aprofundeix mentre es desplaça cap a Itàlia. Com veiem, enviant-nos vents freds d l'interior europeu. Quan més properes són les isòbares, més intens és el vent, així que hem d'esperar dimecres vent fort de mestral i de nord.
Aquesta és la ciclogènesi que es produirà dimecres. La borrasca s’aprofundeix mentre es desplaça cap a Itàlia. Com veiem, enviant-nos vents freds d l’interior europeu. Quan més properes són les isòbares, més intens és el vent, així que hem d’esperar dimecres vent fort de mestral i de nord. Font: AEMET

 

Amb la borrasca que es formarà en front de les costes valencianes començarà a entrar el vent fred procedent de l’interior del continent europeu. Vent fort de nord i de mestral, sobre tot a l’interior de Castelló. A la següent imatge veiem el mecanisme pel qual la borrasca és la responsable de canalitzar el fred cap a nosaltres.

 

 

Al mapa de l'esquerra veiem com la situació de l'anticicló a l'oest peninsular junt a la borrasca mediterrània canalitzen el fred continental cap a la península. Al mapa de la dreta es representa la temperatura a 850 hPa per a dimecres a última hora, ja amb tota la península envaïda pel fred. Font: AEMET
Al mapa de l’esquerra veiem com la situació de l’anticicló a l’oest peninsular junt a la borrasca mediterrània canalitzen el fred continental cap a la península. Al mapa de la dreta es representa la temperatura a 850 hPa per a dimecres a última hora, ja amb tota la península envaïda pel fred. Font: Meteociel i AEMET

 

Així, dimecres s’espera una baixada de les temperatures acompanyada de vents forts de mestral i de nord que deixaran un ambient hivernal i desagradable. Mínimes clarament per baix dels 10ºC i màximes que difícilment superaran els 15ºC. Molta atenció a l’interior castellonenc pels forts vents que tornaran a ser protagonistes amb ratxes de més de 100 km/h.

Actualització 12/03/2013 a les 11:20 a.m: AEMET posa en alerta groga l’interior castellonenc per nevades que podrien ser de fins a 3cm. La cota començaria cap als 1000 metres al principi de la matinada de dimecres baixant fins als 600m ja de matí, inclús podria baixar més puntualment i tal i com avance el dia. Nevades de poca importància.

 

DIJOUS 14 DE MARÇ DE 2013

Es manté el temps fred, ventós i desagradable en general. Les màximes es mantindran al voltant dels 15ºC mentre que el vent evitarà que les mínimes vagen a menys, així que sense grans canvis. Cel clar i molt bona visibilitat per la sequedat de l’ambient. De nou, alerta amb els vents a l’interior de Castelló, es superaran els 100 km/h en molts observatoris.

 

DIVENDRES I CAP DE SETMANA

A partir de divendres el temps tendeix a millorar i estabilitzar-se. Ja divendres l’anticicló abraçarà la península i per tant el vent remetrà. Les temperatures aniran recuperant-se i dissabte i sobre tot diumenge seran de nou primaverals degut al flux de suroest. Calma absoluta per al cap de setmana i bon oratge per a sortir al carrer i a la natura.

Com sempre, el pronòstic per al cap de setmana està subjecte a canvis degut a la llunyania. Els models poden canviar, encara que aquestes situacions de calma anticiclònica solen modelar-les molt bé a mig i llarg termini.

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari