[Pronòstic] Setmana del 4 al 10 de març de 2013

Un cop superat l’episodi de pluges amb el que va començar la setmana i que ens va afectar tant dilluns com dimarts, VilMeteo fa el pronòstic per el que resta de setmana. Abans, fem un xicotet balanç del que han estat aquestes últimes pluges a Vila-real.

Han estat dos dies en els que hem acumulat 58.4mm repartits entre dilluns i dimarts. Dilluns es formava una borrasca al SE peninsular que ens enviava vents humits amb flux general de xaloc i llevant i vents en superfície una mica més agregalats, entre llevant i gregal. Així, aquestes són les quantitats recollides a les diferents estacions de Vila-real, começant per la pròpia de VilMeteo.

 

Precipitacions enregistrades a les estacions de Vila-real entre el 4 i 5 de març de 2013
Precipitacions enregistrades a les estacions de Vila-real entre el 4 i 5 de març de 2013

 

Un cop repassades les precipitacions a Vila-real, passem al pronòstic pel que resta de setmana. Dies agradables, temperatures en ascens i pas de nuvolades procedents de l’oest que difícilment deixaran precipitacions. A continuació, més detallat.

 

 

DIMECRES 6 DE MARÇ DE 2013

Amb la borrasca responsable de les pluges dels anteriors dies escapant-se pel nord, el escenari canvia radicalment i el ponent es fa càrrec de la situació. Circulació d’oest que suposa pluges abundants a la façana atlàntica però que a VIla-real i el territori valencià ens asseca i fa pujar les temperatures. Així, esperem màximes per sobre de 20ºC i mínimes que difícilment baixaran de 10ºC.

La circulació de ponent s'instal·la i seguirà enviant-nos vents de oest, com veiem al mapa, durant el que resta de setmana.
La circulació de ponent s’instal·la i seguirà enviant-nos vents de oest, com veiem al mapa, durant el que resta de setmana.

 

DIJOUS 7 DE MARÇ DE 2013

Continuem amb la mateixa tònica de ponent i per tant vents càlids i secs. Màximes i mínimes sense grans variacions, aquest dijous si de cas podem esperar el pas de núvols procedents d’un front que agrana la península de oest a est però que al Mediterrani arribaria molt desgastat. Així i tot, no es poden descartar algunes gotes sense importància durant el dia, que podrien ser més importants a l’interior castellonenc.

 

DIVENDRES 8 DE MARÇ DE 2013

Pocs canvis en general, el ponent continua sent protagonista. Temperatures sense canvis i dia més que agradable, amb el sol fora i sols la possibilitat del pas d’alguns núvols.

 

DISSABTE I DIUMENGE, 9 I 10 DE MARÇ DE 2013

I tot segueix igual. El cap de setmana serà tranquil, amb temperatures agradables durant el dia i nits suaus. El cel, clar i que només es cobrirà amb alguns núvols procedents de l’oest. Temps molt avorrit, meteorològicament parlant.

 

SETMANA VINENT

S’aprecien alguns canvis de cara a la propera setmana, amb la possibilitat prou elevada d’un clar descens de les temperatures per la irrupció d’aire fred i sec procedent del continent. Així ho dibuixen diferents models de cara a dimarts-dimecres de la setmana que ve. Haure d’esperar per concretar els terminis així com la magnitud de l’entrada d’aire fred.

 

Una borrasca sobre el Mediterrani canalitza el fred continental cap a la nostra terra. Una irrupció d'aire fred i sec. Haurem de seguir l'evolució per confirmar-ho.
Una borrasca sobre el Mediterrani canalitza el fred continental cap a la nostra terra. Una irrupció d’aire fred i sec. Haurem de seguir l’evolució per confirmar-ho.
vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari