Pronòstic a Vila-real

A continuació us deixem informació del pronòstic per als pròxims dies. Podeu comprovar per vosaltres mateixos que diuen els models meteorològics, la manera més directa d’obtindre un pronòstic.

Meteograma del model GFS

Tenim 3 variables representades pel model americà GFS:

  • la temperatura a 500 hPa, equivalent a uns 5500 m i representada en les linies de dalt;
  • la temperatura a 850 hPa, equivalent a uns 1500 metres i representada en les linies del mig;
  • i la precipitació, representada en les linies de baix del gràfic.

Veiem que cada variable ve representada per moltes linies on una de elles és la més grossa, en negre. Cada una de les linies són cadascun dels escenaris que el model meteorològic, en aquest cas el GFS americà, planteja. El escenari més fiable correspon amb la línia més grossa.

Amb aquestes tres variables podem fer-nos una idea de la situació vinent en un periode llarg de temps i a més podem saber de la fiabilitat del pronòstic en funció de la divergència de les linies que representen una mateixa variable. Quan més coincideixin, més fiable és el pronòstic

Previsió model ECMWF via Windy

Al mapa superior es pot veure la sortida del model ECMWF, o més conegut com el model europeu, amb la previsió de precipitacions, així com la pressió en superfície i la direcció / intensitat del vent. Sols donant al “play” podeu comprovar el que ens espera en els propers dies hora a hora.

Pronòstic automàtic de Freemeteo