[Reportatge] (Molta) Neu a la Serra d’Espadà, 01/03/2013

Entre les precipitacions que durant el dia d’ahir van deixar importants acumulats a la província de Castelló, destaquen els 124mm que es varen enregistrar a l’estació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer de Alfondeguilla, als peus de la Serra d’Espadà.

Així que aquest matí un servidor i @Sergarcu hem pegat una volta per la Serra d’Espadà, situada a escassos 20km en línia recta amb el mar Mediterrani i amb elevacions que superen els 1000 metres com ara el Pic Espadà (1.099m) o el de la Ràpita (1.106m).

Hem arribat a Aín a les 11:30 a.m. amb 2.4ºC i neu quallada al mateix poble, situat a 498m. Hem deixat el cotxe al encreuament de la carretera que uneix Aín amb Almedijar i hem començat l’ascensió. Sota una lleugera aiguaneu, la neu era present a la carretera on les rodades dels cotxes permetien avançar amb facilitat.

Al inici de la carretera, a uns 550m.
Al inici de la carretera, a uns 550m.

 

Tal i com avançavem, els gruixos anaven incrementant-se, la neu era més continua i molt compactada degut a la temperatura positiva i l’aiguaneu que queia.

El paisatge era més propi de l'alta muntanya que de la Nevada Serra d'Espadà.
El paisatge era més propi de l’alta muntanya que de la nevada Serra d’Espadà.

 

@Sergarcu amb el Port de Almedijar (798m) al fons.
@Sergarcu amb el Port de Almedijar (798m) al fons.

 

Hem seguit pujant per les rodades dels cotxes fins que aquestes han desaparegut. Hem seguit avançant sobre la neu però el grossor de la neu acumulada sobre la carretera complicava molt la marxa, així que cap als 750m hem pegat mitja volta. A 1.2ºC i precipitació dèbil entre neu i aiguaneu.

La carretera acumulava uns 25 cm continus de neu que en llocs on estava ventejada podia ser major.
La carretera acumulava uns 25 cm continus de neu que en llocs on estava ventejada podia ser major.

 

Amb l'ajuda de la carcassa d'un CD hem mesurat 25 cm de neu, molt compactada per les temperatures positives i l'aiguaneu.
Amb l’ajuda de la carcassa d’un CD hem mesurat 25 cm de neu, molt compactada per les temperatures positives i l’aiguaneu.

 

Mirant cap a les cimes es veia molta més neu i de ben segur que allà dalt les precipitacions continuaven sent sòlides. En fi, una nevada molt generosa que es feia present a partir de 500 metres i que superava els 20cm més enllà dels 600-700m.

vilmeteo
Segueix-me

Deixa un comentari