Situació actual del gel dels pols

De segur que ningun mitjà de comunicació informa de com es troben avui els pols, més que res perquè no se’n pot traure alarmisme per cap lloc. Bé, segur que troben la manera.

El cas es que l’extensió de gel a ambdós pols es troba en uns valors molt propers a la mitja o inclús per sobre. En el cas de l’Àrtic, l’extensió de gel marí supera el valor mesurat per aquestes dates en els últims anys. Una gràfica val més que mil paraules:

Com podem veure, del període 2002-2009 representat en aquesta gràfica d’un organisme japonés, és justament aquest any, 2009, l’any que l’extensió del gel a l’Àrtic és major. S’haurà de veure l’evolució i on es queda el mínim, però dubte molt que el mínim d’aquest estiu sigui inferior al de l’any passat, i molt menys el de l’any 2007, mínim històric absolut.

Click per ampliar l’imatge.

Si ens en anem a l’hemisferi sud, les coses es troben encara millor. Per més plataformes de Wilkins que els mitjans de comunicació s’encabotin en enfonsar.

Perquè si veiem la gràfica, es distingeixen dues variables representades: l’extensió del gel a l’Antàrtida i l’anomalia d’aquesta extensió respecte de la mitja. Doncs bé, el més representatiu es veure la anomalia, i està ben clar. Actualment hi ha una anomalia positiva de més de 1 milió de km2. Per fer-nos una idea, unes 3 vegades la superficie d’Espanya.

Click per ampliar l’imatge.

I pegant una ullada a nivell global, considerant en conjunt el gel de tot el planeta, aquest és el resultat: anomalia positiva. Coses del escalfament, segur.

vilmeteo
Segueix-me

3 comentaris a “Situació actual del gel dels pols”

 1. Ja fa temps que vaig col·locar enllaços d’aquest blog tant interessant als meus dos blogs, al d’opinió (http://desdevila-real.blogspot.com/) i al didàctic ( http://www.ccsocials.blogspot.com/). Avui he tornat a repassar el que penges i, com aficionat a la meteorologia, he decidit felicitar-te per aquesta iniciativa. Potser igual ens coneixem, si ets de Vila-real, però si no és així, la meua opinió sobre la qualitat del teu blog es manté intacta. Enhorabona!
  Toni Pitarch.-

  Respon
 2. Gràcies pel comentari. Coneixia el blog Des de Vila-real, però no l’altre (que conté molta informació).

  Pronte penjaré el resum meteorològic del mes d’abril, que així sense mirar res em sembla que ha tingut 2 quinzenes diferenciades en temperatura i precipitació. Quan ho tinga tot calculat ho veiem.

  En quant a si ens coneixem, em pareix que coneixer-nos pot ser no, però sí som amics amb Balma. Pregunta-li si coneix a Marenyà (el major) jeje.

  Salut!

  Respon
 3. Ja li preguntaré, però supose que us coneixeu dels campaments dels Lluïsos, ja sé. Jo també conec al que t’ha donat el cognom de quan s’internava per la banda dreta del Madrigal vestit de groc… Ara pense que, a més, el teu blog té el mèrit afegit de la teua joventut.

  Respon

Deixa un comentari